Viimasel ajal on meedias ilmunud mitmeid kajastusi nn vitamiiniteraapiast. Äsja kõneles sellel teemal ka tuntud perearst. Kuna REVIV meditsiinikliinik on kõnealuse
valdkonna Eesti kvaliteediliider, peame oluliseks korrastada inforuumi, sest paraku levib endiselt mitmeid müüte ja eksiarvamusi seoses IV-infusiooniteraapiate
teaduspõhisuse ja mõjuga inimeste tervisele.
IV-infusiooniteraapia on veenisisene infusioon, mida tohib pakkuda vaid Terviseametilt saadud rangete lubade alusel ja sellele vastavas meditsiiniasutuses.
Meelevaldne on selle nimetamine lihtsustatult vitamiiniteraapiaks, kuna professionaalses meditsiinikliinikus on tegemist tervishoiuteenusega. IV-infusiooniteraapiad on koos preventiivse teaduspõhise meditsiiniga arenenud globaalselt viimase 10 aasta jooksul enneolematu tempoga, kaasates tippkliinikuid ja maailma nimekaid terviseeksperte.
Kindlasti ei tohi kõnealust meditsiiniteenust pakkuda ilukliinikus, millel puudub teraapiate osutamiseks vajalik tegutsemislitsents. Esmalt tuleb veenduda, et selle
osutamiseks on vajalik luba ja seda kindlasti personalilt küsida.
REVIV meditsiinikliinikul on tervishoiuteenuse osutamiseks vajalikud tegevusload, nii peremeditsiini tegevusluba kui päevaravi tegevusluba, mille üle teostab ranget
järelevalvet Terviseamet.
Kogu protseduur peab toimuma meditsiinitöötaja täieliku järelvalve all, mille määrab arst ja viib läbi õde. IV-infusiooniteraapia on meditsiiniline protseduur, millele eelneb põhjalik konsultatsioon ja mis põhineb patsiendi tervise hetkeolukorral. Vastava valdkonna eriarstid ja õed ehk meditsiinipersonal, kes REVIV kliinikus protseduure läbi viivad, on üksnes kõrgeima kvalifikatsiooni ja eelneva kogemusega.
Laboratoorsed vereanalüüsid (teaduspõhised andmed) kinnitavad, et inimestel on sageli mitmete eluks oluliste vajalike ainete ja vitamiinide puudus. Pelgalt toidusedeli vaatamine ei võimalda hinnata, milline toiduaine, kui palju kasulikke aineid sisaldab ja kui palju organism sellest omandada suudab.
Veenisisese ehk introvenoosse teraapia puhul on selle biosaadavus 100%. Suukaudselt manustatavate vitamiinide ja lisaainete puhul ei ole võimalik öelda, kui palju organism neist tegelikult omastab. Suukaudsel manustamisel tuleb läbida nii soolebarjäär kui maksasüsteem, mistõttu üldisesse vereringesse jõuab vaid osa toimivast ainest.
Personaliseeritud IV-infusiooniteraapia lähtub inimese tervisenäitajatest, viies vajalikud vitamiinid, antioksüdandid ning kasulikud ained organismi veenisiseselt. REVIV meditsiinikliinik teeb koostööd Eesti ja maailma tipplaboritega, et selgitada välja eelnevalt inimese tervislik olukord ja vajadus IV-teraapiaks. Täna on turul mitmeid teenuseosutajaid, kes seda paraku ei tee.
IV-infusiooniteraapia käigus inimese organismi jõudvad ained on rangelt kontrollitud, samuti nende koostise kombinatsioon retseptiravimitega. Kõik ained, mida REVIV meditsiinikliinikus kasutame, on registreeritud Eestis ja Euroopa Liidus.
Samuti on välistatud, et patsient ei tea, mis laadi IV- infusiooniteraapiat läbi viiakse. Meditsiiniline personal selgitab, milline teraapia inimesele tehakse, milline on selle oodatav mõju ja milline on protseduuri läbi viimise metoodika. Kogu protseduur on meditsiiniline, steriilne ja järgitakse rangelt, et see oleks ohutu inimesele tervisele.
Isehakanud salongid, kes kasutavad küll teaduspõhiseid nimetusi oma tegevustele, kuid ei ole riiklikult kontrollitud, võivad olla ohuks inimeste tervisele. Palume inimestel, kes otsustanud IV-teraapia kasuks, veenduda, et asutus oleks vastava tegevusloa ja kvalifitseeritud personaliga.
Meie jaoks on äärmiselt oluline, et pöörduksite mistahes küsimuse korral REVIV meditsiinikliiniku personali poole. Oleme alati valmis jagama lisainfot, et IV-infusiooniteraapiate seonduv info oleks korrektne ega sisaldaks valeväiteid, mis inimesi eksitada võivad.

Siret Liivamägi, REVIV meditsiinikliiniku looja
Dr Kerli Luks, REVIV meditsiinikliiniku arst